Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke na vašem računalniku, v katerih se shranjujejo informacije o tem, kolikokrat obiščete našo stran in kaj vas v teh obiskih zanima. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih podatkov oz. informacij, ki bi vas lahko identificirale.

Zakaj so piškotki potrebni?

S pomočjo piškotkov vam lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo na spletni strani. Tako se npr. v piškotke lahko beležijo vaše preference in nastavitve, vnosi v spletne obrazce in informacije za prijavljene uporabnike.

Brez piškotkov ne bi bile mogoče osnovne funkcije e-poslovanja. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo.

S pomočjo piškotkov vam lahko morebitni oglaševalski partnerji prikažejo relevantne oglase. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, drugi pa se lahko shranijo le, če se s tem strinjate.

Seznam piškotkov

Ime piškotka Namen Trajanje Izvor
laravel_session identifikacija brskalnika na strežniku 2 uri od trenutka zadnje prikazane strani spletna stran
XSRF-TOKEN identifikacija brskalnika pri pošiljanju podatkov na strežnik 2 uri od trenutka zadnje prikazane strani spletna stran
cookie_consent stanje pogovornega okna o uporabi piškotkov 2 uri od trenutka zadnje prikazane strani spletna stran
_utma Statistika ogledov spletne strani 2 leti Google Analytics
_utmb Statistika ogledov spletne strani 30 minut Google Analytics
_utmc Statistika ogledov spletne strani Do zaprtja brskalnika Google Analytics
_utmz Statistika ogledov spletne strani 6 mesecev Google Analytics

Na spletni strani Znam za več uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov.

več o piškotkih